Başkan Öztürk'ten Evi Yanan Aileye Yardım Eli

17 Mayıs 2017
Başkan Öztürk'ten Evi Yanan Aileye Yardım Eli

Başkale Belediye Başkan Vekili Kaymakam Abdulselam Öztürk, geçtiğimiz Mart ayında evleri yanan engelli aileye geçimlerini sağladıkları dikiş nakış makinalarını aldı yeni ev içinde çalışma başlattı.

Geçtiğimiz mart ayında yetim ve engelli dört kız kardeşin oturdukları ev ile geçimlerini sağladıkları dikiş makinaları çıkan yangında kül olmuştu.

Bedensel engelli ev sahibi Asiye Güner ile zihinsel engelli üç kız kardeşine ilçe kaymakamı ve belediye başkan vekili Öztürk devlet elini ulaştırdı.

Aileye sahip çıkan ilçe kaymakamı Aileye yeni bir evin yapımı için çalışma başlatırken yangında yanan ekmek tekneleri olan dikiş nakış makinalarınıda alarak (SYDV) Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı müdürü Gökhan Karaman’la çalıştıkları iki metrekarelik dükkânlarına ulaştırdı.

Vakıf müdürü Gökhan Karaman engelli aileye alınan eşyaları Ev sahibi bedensel engelli Asiye Güner’e teslim etti.

Yardımlara çok sevinen Asiye Güner “Mart’ ayının 28’inde evimiz yandı. Çok perişan olduk. Ekmek teknemdi; çeyizlik,  yataklar her şeyim vardı içinde. Allah kaymakam beyden razı olsun bizim ziyaretimize geldi. Kaymakam bey, bana yeni dikiş makinaları aldı. Allah kaymakamımızdan razı olsun bizlere sahip çıktı. Bize yeni yapılacak ev için de Kaymakam Bey bize destek verecek Allah razı olsun kendisinden bize sahip çıktığı için” dedi.

• Başkan Öztürk'ten Evi Yanan Aileye Yardım Eli