Zabıta Ekiplerimizden 'Şırınga Çikolata’ Denetimi

Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçemizde bulunan tüm okulların kantinlerinde 'Şırınga Çikolata’ Denetimi yaptı.

Ankara ve Diyarbakır'da okul kantininde satılan şırınga çikolatanın neden olduğu ölümler sonrası, Belediyemize bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim başlattı.

Ekiplerimiz, tehlike saçan şırınga çikolatanın yanı sıra okul kantinlerinde satışı yasak olan birçok ürüne karşı ilçe genelindeki bakkal ve marketlere yönelik denetimlerini de sürdürüyor. Kantinlerin içerisine giren ekipler, ürünlerin son kullanma tarihleri ile TSE damgasının olup olmamasını tek tek kontrol etti. Kantinlerde şırınga çikolataya rastlanılmazken, ailelerin ve okul yönetimlerinin bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

• Zabıta Ekiplerimizden 'Şırınga Çikolata’ Denetimi