Başkan Vekilimiz deprem bölgesindeki muhtarlarla bir araya geldi

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekilimiz Asım Solak, 23 Şubat 2020 tarihinde Başkale’de meydana gelen depremde hasar gören 19 mahallenin muhtarlarıyla bir araya gelerek, kalıcı konutların en kısa sürede tamamlanması için yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Başkale Belediyesi toplantı salonunda muhtarlarla toplantı yapan Başkan Vekilimiz Asım Solak, depremin hemen ardından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde devletin tüm imkânlarını seferber edildiğini belirten Başkan Vekili Solak, şuanda enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini ve ağır hasarlı yapılan tamamen kaldırılmasının ardından kalıcı konutların yapımının başlatılacağını ifade etti.

Toplantıda tek tek söz alan muhtarları dinleyen Başkan Vekilimiz, kalıcı konutların hızlı bir şekilde yapılması için vatandaşların hasarlı konutlarını yıktırmaları gerektiğini hatırlattı.

Solak, “Depremden etkilenen 19 mahallemizde vatandaşlarımız için biran önce kalıcı konutları yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Deprem bölgesinde ağır hasarlı yapılar yıkılıyor. Enkaz kaldırma işlemi devam ediyor. Vatandaşlarımız bu konuda bizlere yardımcı olmalıdır. Hasarlı yapıların yıkımı tamamlandıktan sonra kalıcı konutların yapımına başlanacak. Hak sahiplerinin başvuru süreci de devam ediyor. Her muhtarlarımız kendi mahallesinde yaşayan vatandaşlara süreci anlatmalıdır. Vatandaşlarımızın biran önce kalıcı konutlarına kavuşması için sürecin hızlanmasına yardımcı olmalıdır.” diye konuştu.

• Başkan Vekilimiz deprem bölgesindeki muhtarlarla bir araya geldi