Kadın Emeği Pazarında Kilim Atölyelerimiz Kuruldu

Belediyemize ait Kadın Emeği Pazarı’nda kurduğumuz halı kilim atölyelerinde kadın kursiyerler eğitim görüyor. Kadınlar, dokudukları kilimleri satarak aile bütçelerine katkı sağlarken, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan değeri de yaşatıyor.

Her motifinde farklı duyguları barındıran Başkale kilimlerine eski önemini kazandırmak amacıyla belediye bünyesinde kilim atölyeleri kuran Başkale Belediyesi, 9 kadını istihdam ediyor.

Belediye Eşbaşkanımız Şengül Polat ve kadın meclis üyeleri, Kadın Emeği Pazarı'nda bulunan salonların düzenlenerek kadınların el emeği göz nuru ile üretim yapacağı atölyeleri gezdi.

Atölyelerde çalışan kadın kursiyerleri ziyaret ederek, kurs eğitimi, kilim ve el emeği ile üretilen ürünler hakkında eğitmenlerden bilgi aldı.

Belediye olarak kadınların istihdamı önemsediklerini ve buna yönelik yerel ve ulusal projeler hayata geçireceklerini söyleyen Eşbaşkanımız Polat, "El emeği göz nuru sanatlarının kaybolmaması için çaba gösteriyoruz. Belediyemize ait olan kadın emeği pazarında bulunan dükkânlarda biri usta öğretici 9 kadın kursiyerimizin çalışabileceği atölyelere dönüştürdük. Kadınlar için yapılan bu iş hanında kadınların esnaflık yapacağı alanlar oluşturacağız. Kadınlar kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri satma fırsatı bulabilecekler.” dedi.

• Kadın Emeği Pazarında Kilim Atölyelerimiz Kuruldu