Başkale’de Camiler Cuma Namazına hazır

Başkale İlçemizde camiler cuma günü cemaatle buluşmaya hazırlanırken, müftülük tarafından belirlenen Merkez Büyük Camii,Arvasi Camii, Zeydanoğlu Camii, Hacı Kamil Camii,Nebi Ali Camii'de yıkama ve dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart tarihinden bu yana geçici olarak faaliyetlerine ara veren camiler 29 Mayıs Cuma günü, belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden ibadete açılacak.

Bu tarihten itibaren öğle, ikindi ve cuma namazlarının kılınacağı camilerde gerekli adımlar atılırken, Başkale Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri,  müftülük tarafından belirlenen camilerde temizlik, dezenfeksiyon, bakım ve onarım işlemlerini başlattı.

Namazlar öncelikli olarak cami bahçeleri ve açık alanda kılınabilecek. Cuma namazı için de bütün hazırlıklar tamamlandı.

Başkale İlçe Müftü Vekili Celalettin Alkan, Başkale’de belirlenen 5 camide namaz kılınacağını belirterek, “ yarın Allah’ın izniyle 5 camimizde cemaatimizle beraber Cuma namazını kılacağız. Camilerimizin içini kullanamayacağız. Bahçelerini kullanacağız. Biz gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Belediyemiz tarafından camilerimizde çalışmalar yapılıyor. Sosyal mesafe kuralına göre çizgiler çizildi. Her bir camimizde 5 kişilik heyet olacak. Vatandaşlarımızı yönlendirecekler. Vatandaşlarımızı sünnete uygun şekilde maskeli ve seccadesi ile gelmeleri için rica ediyoruz. Bu şekilde gelmeyenler Cuma namazına alınmayacaklar. Sorumlu davranmalıyız. Başkale halkımızı duyarlı davranmaya davet ediyorum”diye konuştu.

• Başkale’de Camiler Cuma Namazına hazır