BELEDİYEMİZ SOKAK HAYVANLARINI UNUTMUYOR

Başkale Belediyesi koronavirüs salgınından dolayı 2 gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle beslenme imkanları azalan sokak hayvanlarını unutmadı.

Koronavirüs nedeniyle yaşanan sıkıntılar insanlar kadar sokak hayvanlarını da etkiledi.

Koronavirüs tehdidine karşı hafta sonu 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve bu kapsamda önlemlerini artıran Başkale Belediyesi, sokak hayvanları için yaşam alanlarına ekmek ve yiyecek bırakıyor.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, sokağa çıkma yasağı nedeniyle insanların sokağa çıkmaması  ve iş yerlerinin geçici süreyle kapanması nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin birçok noktasına yiyecek bıraktı.

Başta parklar olmak üzere kedi ve köpeklerin yoğunlukta olduğu yerlere bırakılan yiyeceklerle, bu zor süreçte hayvanların aç ve susuz kalması engellendi.