Başkale'den 180 Kız Öğrenci Sinemada Buluştu

Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığı tarafından yaklaşık 180 kız öğrenciye ücretsiz film seyretme olanağı sunuldu.

Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığının katkılarıyla yaklaşık 180 öğrenci, sinema salonlarında ücretsiz film izleme imkanı buldu.

Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören 9. sınıf kız öğrencileri, moral ve motivasyon, kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturmak, anı kültürü oluşturmak ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirmek amaçlandı.

Hayatında ilk defa Van iline giden ve sinema ile buluşan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 180 kız öğrenci "Alita Savaş Meleği" isimli 3 boyutlu filmi izledi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ve Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Cengizhan Öztürk, öğretmenler Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Asım Solak'ı makamında ziyaret ederek teşekkür etti.

Başkan Vekili Solak, öğrencilerin bu tür faaliyetlere gitmeleri gerektiğini belirterek “Çocuklarımızın ilçe dışına çıkıp bazı aktiviteler yapmalarına önem veriyoruz.  Belediye ve kaymakamlık olarak Sinema, Tiyatro ve kültür gezileri yapıyoruz. Çanakkale, İstanbul ve Bursa illerine de öğrenci gezi turlarımız oldu. Bu tür sosyal faaliyetlerimiz devam edecektir. Sizler okuyun devletinize ve milletinize hayırlı bireyler olun. Devlet olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız.” Dedi.

• Başkale'den 180 Kız Öğrenci Sinemada Buluştu