Başkale Belediyesi Hastane İçin Gerekli Arazi Sorununu Çözdü

Başkale Belediyesi Başkale’de yapılması planlanan 72 yataklı devlet hastanesinin yapılarak genişletilmesi için gerekli arazi sıkıntısını çözüme bağladı.

Dezavantajlı grupta yer alan vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak adına çalışmalarını sürdüren Başkale Belediyesi, Tepebaşı mahallesinde hizmet veren ve yeni binaya ihtiyaç duyan Başkale Devlet Hastanesinin genişletilmesinin önünü açtı.

Hastaneye yeni inşa edilmesi adına Başkale Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait araziyi Sağlık Bakanlığı’na devretti. Arazinin devri için Başkale’ye gelen Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Asım Solak’ı ziyaret etti.

Yapılan görüşmenin ardından imzalanan protokol ile Tepebaşı mahallesinde yer alan belediyeye ait arazi, Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Başkale Belediyesi’ne ait arazinin ile elde edilecek yaklaşık 17 bin metrekarelik alana bakanlık tarafından hastane binası inşa edilecek.