Başkale Belediyesinden Öğretmenlere Robotik Kodlama Eğitimi

Belediye Başkanlığımızca “Başkale Geleceğini Kodluyor” projesi kapsamında ilçemizde görev yapan öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik verilen “Kodlama ve Robotik Eğitici Eğitimi” eğitimleri başladı.

Başkale Belediyesi, Halk Eğitim ve Bilim Merkezi’nde Endüstri 4.0 kapsamında öğretmenlere 1 hafta boyunca Robotik Kodlama ve 3B Tasarım atölyeleri düzenleniyor.

Bilişim okuryazarlığının temeli olan kodlama ile teknolojiyi daha etkin kullanan, ürün geliştirme ve problem çözme yeteneğine sahip bireylerin eğitimi düşünülerek öğretmenlerin aldıkları bu eğitimlerle öğrencilere ulaşması ve öğrencilerinde Robotik Dünya’yla tanışması amaçlanıyor.

Robotik Kodlama eğitimi kapsamında; Algoritma, Motor sürüşleri ve Sensör kullanımları öğretilerek, yeniçağın yeni teknolojilerinden biri olan 3D Yazıcı Teknolojisi eğitimleri veriliyor. Bu eğitimler sonrasında; öğretmenlere katılım sertifikaları veriliyor.

• Başkale Belediyesinden Öğretmenlere Robotik Kodlama Eğitimi