Başkale’de ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ Etkinliği

İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyası, Belediye Başkan Vekilimiz Asım Solak'ın katılımı ile Başkale Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi önünde gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı projeyle yaya geçitlerinin fark edilmesi, kullanılması ve yayalara öncelik verilmesi için başlatılan "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" uygulaması Başkale'de başladı.

Başkale ilçesinde bulunan Kız Meslek Lise önünde 12.00-13.30 saatleri arasında yapılan Başkan Vekilimiz Asım Solak, , İlçe Jandarma Komutanı Fatih Hati, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin ve kamu kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Uygulama kapsamında Başkale Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi önünde bulunan yaya geçidinde sürücülerin yaya geçidi ve yayaları fark etmesi amacıyla öğrenciler trafik polisi ve trafik jandarma eşliğinde araçları durdurdular. Ayrıca sürücülere projenin önemini anlatan broşür dağıtıldı.

• Başkale’de ‘Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın’ Etkinliği