Başkaleli 130 Öğrenci Van’ı Gezdi

Başkale Belediyesi tarafından yürütülen «Kadın Eli Çocuk Sesi » Van Valiliği SODES projesi kapsamında 130 öğrenci, Van gezisine götürüldü.

Çocuklara farklı kültürleri tanıtarak şehirleri birbirlerine yaklaştırmak için yapılan proje kapsamında Başkale’nin çeşitli okullarında eğitim gören yaklaşık 130 öğrenci seçildi. Çocukların öğretmenleriyle birlikte gittikleri gezide, Van’da kent kültürü ve bölgeye özgü değerler tanıtıldı.

Edremit ilçesinde Van Kahvaltısı yapan öğrenciler, Van gölünde deniz otobüsüyle yolculuk yaparak, Akdamar Adası’na geçerek adayı gezdi.

Van’da birçok tarihi ve turistik yeri gezdikten sonra sinemada yeni vizyona giren bir film izledi.

Gezi sonrasında, Van’ın tarihi ve doğal güzelliklerini görme imkânı bulmaktan son derece mutlu olduklarını belirten öğrenciler,  bu imkânı sağlayan Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakamı Asım Solak’a teşekkür ettiler.

• Başkaleli 130 Öğrenci Van’ı Gezdi