Başkaleli Kadınlar GAP Turunda Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi

Başkale Belediyesince ilçemizde yaşayan kadınlar için kültür gezisi düzenlendi. Başkaleli kadınlardan oluşan 45 kişilik kafile 3 gün boyunca Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ile Batman'daki tarihi ve turistik mekânları gezip görme imkanı buldu.

Başkale Belediyesi tarafından ilçede yaşayan 45 kadın, 3 günlük kültür gezisine çıkarıldı. İlk kez ilçe dışına çıkan kadın grubu, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Kültür gezisine katılan kadınlar, Siirt in Ziyaret ilçesinde bulunan Veysel Karani Türbesi ile DiyarbakırŞanlıurfaMardin ve Batman'daki tarihi- turistik yerlerden Diyarbakır Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Hasanpaşa Hanı 27 Sahabenin Hz. Süleyman Cami 10 gözlü Köprü Keçi burcu Dağ Kapı Urfa kapı, Mardin kapıyı gezdi.

Şanlıurfa’da da dünyanın ve İslam tarihinin ilk Üniversitesi olan Harran üniversitesi, Hayati Harrani Hz türbesi Hz Yusuf’un atıldığı kuyu Hz Eyüp sabır mağarası ve Hz İbrahim ve Balık göl ziyaretlerinin ardından kadınlar Mardin’e geçerek 3 günlük gezi programının ardından Başkale’ye dönüldü.

Hayatında ilk defa Başkale’den çıkarak gezme fırsatı bulan kadınlardan Sevda Yılmaz,” İlk defa böyle bir geziye katılıyoruz. Urfa, Mardin ve Diyarbakır çok güzel yerdi. Bu gezide emeği geçen Belediye Başkanımız ve kaymakamımız Abdulselam Öztürk başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şanlıurfa'daki sıra gececisine de katılan kadınlardan Kader Yalçın da “ Buralara hiç gelmemiştim. Bu kadar güzel yerleri yerinde görmek gurur verdi bizlere. Bu organizasyonu yapan Kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederim ”diye konuştu.

• Başkaleli Kadınlar GAP Turunda Tarihi ve Turistik Yerleri Gezdi