Olimpik Yüzme Havuzunun İnşaat Yapımı Hızla Sürüyor

Başkale kent merkezinde yüzme havuzu yaparak gençlik üzerinde havuz kültürü oluşturmayı amaçlayan Başkale Belediyesi, temelini attığı Olimpik Yüzme havuzunun inşaat yapımını hızlandırdı.

Başkale İlçesinde çocukların ve gençlerin yetişmesi için dev bir yatırıma imza atan Başkale Belediyesi, Van ve ilçeleri başta olmak üzere Hakkâri ve Yüksekova’dan da insanların gelip yüzme imkânı bulabileceği Olimpik yüzme havuzunun temelini atarak inşaat çalışmalarına hız verdi.

Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk, inşaat alanında incelemelerde bulunarak, olimpik yüzme havuzunun biran önce bitirilerek hizmete sunulması için talimat verdi.

Başkale’nin Cazibe Merkezi Olacak

3 bin 200 metrekare olan üzerinde yapılacak yapının bodrum katında fitnes salonu, soyunma odaları (duş imkânlı) seyirci lavaboları havuz tesisat odası ve klima santrali gibi kısımlar bu katta bulunacak.

Yapının zemin katı giriş fuayesi, 25 M 6 kulvar yarı olimpik yüzme havuzu ve çocuk havuzundan oluşacak. Ayrıca bu katta kafeterya, yönetici odaları, soyunma odaları ve büro birimleri, soyunma ve duş alanları, mescitler ve 156 kişilik seyirci tribünü bulunacak.

İnşaat yapına başlanan Olimpik Havuz, en kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek.

• Olimpik Yüzme Havuzunun İnşaat Yapımı Hızla Sürüyor