DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLDUK

Belediyemiz İlçemizde meydana gelen depremin hemen ardından 60 personel, 12 iş makinesi, 4 kamyon, 7 araç, 1 cenaze aracı ve 1 itfaiye aracı ile depremde etkilenen Özpınar, Güvedik, Gelenler, Kaşkol ve Böğrüpek mahallerinde vatandaşlarımızın yardımına koştu.

Başkale Belediyesi depremin ilk gününden bu yana adeta seferberlik ilan etti. Depremin olduğu saat 08.53’ten itibaren alınan ilk ihbarlarla beraber, ekiplerimiz hemen bölgeye hareket etti. İş makineleri, kamyonlar ve diğer hizmet araçları vatandaşların hizmetine sunulmak üzere bölgeye gönderildi.

Depremin ardından Başkale Kaymakamlığı’nda kurulan Kriz Merkezinde yapılan koordinasyonla iş makineleri ile depremin yaşandığı mahallelerde tüm ara sokaklar ve çadırların kurtulduğu alanlar temizlendi. Deprem bölgesinde sağ kurtulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların daha güvenli yerlere taşınması için kardan kapanan yerlerden yeni yollar açıldı. Zabıta Müdürlüğü’nün koordinesinde 60 personelimiz, vatandaşlarımıza AFAD ve Kızılay tarafından gönderilen çadırlar, sobalar ve diğer malzemelerin indirilmesi ve kurulması için çalışmalara katılarak ilk gün 24 saat aralıksız mesai yaparak çalıştı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü de depremin etkilendiği mahallelerde kurulan çadır kentlerde temizlik ve hijyen ortamlının sağlanması için her gün düzenli bir şekilde 2 araç ve 8 personel ile temizlik çalışması yapıyor. Ekipler, bölgeden çöpleri alarak depremzede vatandaşlarımızın bölgede daha temiz ve güzel koşullarda yaşamaları için özen gösteriyor.

Personellerimiz tarafından hazırlanan gıda, su ve temel ihtiyaç melezlerini vatandaşlarımızla paylaşıyor. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Ayrıca Albayrak yol ayırımı Bebleşin Karakolunda AFAD,Kızılay ve diğer yardım kuruluşlarına ait araçların bölgeye daha hızlı ve güvenli yönlendirilmesi için 25 personelimiz ve belediyemiz tarafından kiralanan 5 adet nakliye aracı ile hizmet veriliyor.

AFAD VE Kızılay tarafından bölgeye getirilen çadır, soba ve diğer temel ihtiyaç malzemelerinin daha hızlı gönderilmesi için ağır araçlardan nakliyelere düzenli bir şekilde konularak deprem bölgesine ulaştırılıyor.

AFAD ve KIZILAY başta olmak üzere kriz merkezinde görevli ve deprem bölgesinde çalışan bütün resmi kurumlara ait araçlara belediyemiz tarafından akar yakıt desteği veriliyor.

Öte yandan Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Asım Solak, depremin olduğu ilk saatten itibaren mahalle muhtarları ve vatandaşlarla irtibata geçip gelişmeleri an be an takip etti.

Başkan Vekilimiz Asım Solak ve Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile beraber depremden etkilenen mahalleleri tek tek gezerek mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

Depremde hayatını kaybeden 9 vatandaşın cenaze törenine katılan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Başkale Kaymakamı Asım Solak, devletin tüm imkânlarıyla burada depremzede vatandaşların yanında olduğunu ifade etti.

• DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER OLDUK