Köprü Mahallenin İki Yakasını Birbirine Kavuşturdu

Başkale İlçemize bağlı Azıklı mahallemizin sakinlerinin ulaşım çilesi Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk’ün girişimleriyle sona erdi.

Mahalleyi ikiye ayıran sulama tahliye kanalının üzerine Belediye Başkan Vekilimiz Abdulselam Öztürk’ün talimatıyla, 16 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde kutu beton bloklarla yeni bir köprü yapıldı.

Özellikle bahar aylarında yağmur sularının tehlike oluşturduğu alanda yapılan çalışmalar mahalle halkını oldukça memnun etti.

Başkan Vekili Abdulselam Öztürk yaptığı açıklamada; “Bahar aylarında Azıklı Mahallemizin ortasından geçen derenin su yüksekliği arttığı için mahalle ikiye bölünüyordu. Mahalle sakinleri karşıya geçmek için ilkel yöntemler kullanıyordu. Buda tehlike arz ediyordu. Gelen talepler neticesinde vatandaşlarımızın mağduriyetini giderdik dereye kutu menfezler yerleştirerek sorunu çözüme kavuşturduk. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ” dedi.

Başkale’nin yaşanılabilir bir şehir olması için çalıştıklarını söyleyen Öztürk, kırsal mahallelerde Taziye evi yapımı, parke taşı döşeme işi ve yol stabilize çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Azıklı Mahalle muhtarı Ejder Ayhan ise yıllardır devam eden köprü ihtiyaçlarını karşılayan Başkan Vekili Öztürk’e teşekkür ederek, “Mahallemizin ortasında geçen su kanalı kış aylarının bitmesiyle eriyen kar suları ve yağmur suları nedeniyle mahallemiz ikiye bölünüyordu. İlkel yöntemlerle ulaşım sağlayabiliyorduk. Belediyemize yapmış olduğumuz başvuru neticesinde sorunumuz çözüme kavuştu. Belediye mahallemize köprü yaptı. Belediye Başkanımız Abdulselam Öztürk ve tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz”  dedi.

• Köprü Mahallenin İki Yakasını Birbirine Kavuşturdu