Başkale Kent Meydanı ve Panaromik Parkıyla Renklendi

Başkale Belediyesince, ilçe merkezindeki 3 bin metrekarelik alan temizlenerek kent meydanına dönüştürüldü. Doğal güzelliklerini yansıtan minyatür ile resimlerin bulunduğu 3 bin metrekarelik meydan, vatandaşlarımızın beğenisini kazandı.

Başkale Belediyesi tarafından hazırlanan "Kent Meydanı ve Panaromik Park" Projesi, kent merkezinde daha önce çöp alanı olarak kullanılan bölgenin temizlenerek, meydana dönüştürülmesiyle hayata geçirildi.

İlçenin doğal güzelliklerini yansıtan minyatür ile resimlerin bulunduğu 3 bin metrekarelik meydan, duvarlara yapılan devasa resimlerin yanı sıra oturma bankları, havuz ve panoramik ışık gösterileriyle vatandaşlarımızın beğenisini kazandı.

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin önemli bir ihtiyacını "Kent Meydanı ve Panaromik Park" projesiyle giderdiklerini söyledi.

Vatandaşın oturup sohbet edebileceği bir ortamın oluşmasını sağlamayı hedeflediğini ve bu projenin ilk göz ağrısı olduğunu belirten Başkan Vekili Öztürk, "Şehirlerin en önemli özeliklerinden biri de bir meydana sahip olmasıdır. Türkiye'deki pek çok şehrimizde meydan kültürü bulunmamakta. Başkale, Doğu Anadolu'nun en kadim ve en eski ilçelerinden biri. İlçemizin böyle bir ihtiyacı olduğundan hareketle kent meydanını Başkale'mize kazandırdık. Bu proje en sevdiğim projelerden biri." diye konuştu.

Bu yönde kendilerinin de birtakım çalışmaları olduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Kent meydanımızı yaklaşık 1 milyon liraya mal ettik. Burası daha öncesinde bir çöplük alanıydı. Tonlarca hafriyat çıkardık ve 3 bin metrekarelik kullanım alanı bulunan bu meydanı ilçemize kazandırdık. Bu meydanın göze hitap edebilmesini sağlamak amacıyla da ilçemizin doğal güzelliklerinden travertenler ve 'Vanadokya' diye adlandırdığımız peri bacalarının minyatürlerini yaptırdık. Dış duvarlarına da bölgemizin ve doğanın güzelliklerini resmettik. İçine havuzlar, ışık gösterileri için güney cephesine bir panoramik duvar yaptırdık. İlçemize ve insanımıza değer. Hayırlı, uğurlu olsun."

750 metrekareye resim işlediler

Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Çalağan da arkadaşı Fesih Atlı ile yaklaşık bir aydır Başkale'deki kent meydanı duvarlarına, peyzaj çalışmaları, bölgeye ait motif ve güzellikleri işlediklerini anlattı.

"Kent meydanımızı yaklaşık 1 milyon liraya mal ettik"

Öztürk, Başkale'nin kültürel, tarihi ve doğal güzellikleriyle zengin bir ilçe olduğunu belirtip, özel sektörlere ilçeye yatırım yapmaları konusunda çağrıda bulunarak, böyle bir durumda desteklerini esirgemeyeceklerini aktardı.

"Toplamda 750 metrekarelik bir alana resim yaptık. Resimlerin olabildiğince uzun ömürlü olmasını sağlamak için dış cephe akrilik boya kullandık. Keyifle çalıştık ve çok güzel tepkiler aldık" diyen Çalağan, "Hatta esnaf iş yerlerine de resim çizmemiz konusunda bize talepte bulundu. Gerçekten oluşan güven ve huzur ortamında gece, gündüz çalışarak elimizden geleni yaptık." ifadesini kullandı.

• Başkale Kent Meydanı ve Panaromik Parkıyla Renklendi