15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Başkale Demokrasi ve Milli Birlik gününde şehit ve gazilerini şükran ve minnetle andı.

Başkale İlçemizde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hükumet konağı önünde yapılan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Burada konuşan Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, tüm Başkale halkını demokrasiye sahip çıkmaya davet etti.

Başkan Vekili Öztürk, "Bugünün en önemli anlamlarından bir tanesi; şehitlerimiz ve yapılan hainlikleri unutmamak. Ülke olarak, millet olarak her zaman hainliklerle karşı karşıya kalıyoruz. En son kendi silahımızla, topumuzla sivil vatandaşlarımızın üzerine sıkıldı. İki yıl geçmesine rağmen sanki dünmüş gibi hatırlıyoruz. Yüce Allah, Yusuf suresinde şöyle buyuruyor, 'Bilin ki ben ona arkasında hainlik etmedim. Gerçekten Allah hainlik edenleri başarıya ulaştırmaz. Şüphesiz Allah inananları savunur. Çünkü Allah hainlik ve nankörlük edenleri sevmez.' İşte bu ayette de olduğu gibi Yüce Allah onların hilelerini başlarına yıktı. Bizler yine bir kez daha Çanakkale ruhuyla vatanımızı hainlere karşı savunduk" dedi.

Programa kamu kurum amirleri, sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

• 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü