İlçemize Diyaliz Merkezi Yapıyoruz

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk’ün talimatıyla belediyemiz tarafından Başkale ilçemizde mevcut hastanenin bahçesinde yapımına başlanana diyaliz merkezinin temeli törenle atıldı.

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk’ün talimatıyla Başkale Belediyesinin bütçesiyle hastaların daha iyi şartlarda tedavilerinin sağlanabilmesi için ilçe hastanesinin bahçesinde belediyemiz tarafından yapılan diyaliz merkezinin temeli törenle atıldı.

Temel atma törene Başkan Vekili Abdulselam Öztürk ve eşi Zuhal Öztürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Adem Ergioğuz, Başkale Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Enver Pekmez, ilçe jandarma komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Hati, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar ve diyaliz hastaları katıldı.

Başkan Vekili Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada Başkale Belediyesi tarafından yaptırılan diyaliz merkezinin kısa sürede bitirilerek, hizmete sunulacağını söyledi.

Öztürk” Belediye olarak kaynaklarımızı ilçe halkımız için harcıyoruz. Başkale için Kültür, sanat, eğitim, sağlık ve alt yapı hizmetlerini yaparak devletten gelen parayı halk için harcıyoruz.

75 YATAKLI DEVLET HASTANESİ YAPIMI İÇİN 17 DÖNÜMLÜK BELEDİYE ARSASINI TAHSİS ETTİK

İlçemizde 75 yataklı devlet hastanesi yapılması için belediyemize ait olan 17 dönümlük araziyi tahsis ettik. Van sağlık il müdürlüğümüzün de desteğiyle inşallah ilçemize yeni bir hastane yapacağız.Uzun zamandır farkındaydık diyaliz hastalarımız sıkıntılar yaşıyordu. Burada hastalarımız ve sağlık çalışanlarımızın daha rahat etmeleri için yeni bir diyaliz merkezinin temelini attık. Biray içerisinde bitirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Biz belediyeye kayyum olarak atandık diye devletten bize fazla para gelmiyor. Öteki belediye ile aynı para geliyor. Bundan herkesin haberi olsun. Biz sadece gelen parayı halkımızın hizmetinde kullanıyoruz hainlere göndermiyoruz. Bu para hizmet için halkımıza yetiyor” dedi.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr.Adem Ergioğuz ise Öztürk’ün sağlık alanında yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür etti.

Mevcut hastanenin Diyaliz Ünitesinde tedavi gören hastalar, “yerimiz dardı rahat edemiyorduk. Sıkıntı yaşıyorduk inşallah yeni yapılacak diyaliz merkezinde daha rahat edeceğiz. Buradaki tüm hastaların adına kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Allah onun yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Diyaliz merkezinin temeli kesilen kurban ve dualarla atıldı

• İlçemize Diyaliz Merkezi Yapıyoruz