Engelli Çiftimizin Mutluluğuna Ortak Olduk

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, ilk kez cübbe giyerek TRT Kurdi canlı yayınında engelli çift Serap Çelik ve Azat Karaman'ın nikahını kıydı.

Başkale ilçemizde belediyemizin Ramazan Bayramı etkinlikleri kapsamında organize ettiği TRT Kurdi'nin de canlı yayınladığı sanatçı Aydın Aydın konserinde, vatandaşlar keyifil dakikalar geçirdi. Konserin ardından ilçede oturan Azat Karaman ve Mardin'den Başkale'ye gelin gelen Serap Çelik, TRT Kurdi televizyonunun canlı yayınında nikah masasına oturdu.

Nikahtan önce Başkan Vekilimiz Öztürk'ün gelin Serap Çelik'e, 'Bir isteğin var mı?' sorusuna, Çelik'in 'Üşüyorum' cevap verince, sahneye tezek sobası getirildi. Genç çift, sobayla ısındı.

Daha sonra ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilk kez cübbe giyerek engelli çiftin nikahını kıydı. Başkan Vekili Öztürk, genç çiftin mutluluklarına ortak oldukları için sevindiğini belirterek, "Genç çiftimize bir ev hediye edeceğiz. Ben bu işe vesile olduğum için son derece mutluyum. Biz burada Başkale halkıyla birlikte milli birliğimizi ve beraberliğimizi bir kez daha tüm Türkiye'ye gösterdik. Bizler halkımız için buradayız. Böyle bir organizasyonu yapmayı hayal bile edemiyorduk. Artık sokaklarımız cıvıl cıvıl. Halkımızla beraber gece geç saatlere kadar sokaklardayız. Allah huzurumuzu ve birliğimiz daim etsin. Genç çift kardeşlerimize ömür boyu mutluluklar dilerim" dedi.

Sanatçı Aydın Aydın da  Öztürk'e organizasyona ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, "Çok önemli bir düğüne şahitlik ettik. Allah mesut bahtiyar etsin. Damat ve gelin başta biraz üşüdüler, ama yine özümüze döndük, tezek sobasıyla ısınıdırlar. Damat ve geline mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Belediye Başkan Vekili Öztürk, nikahın kıyılmasının ardından evlilik cüzdanını gelin Serap Çelik'e teslim ederek genç çifte mutluluklar diledi. Program daha sonra halayların çekmesiyle son buldu.

• Engelli Çiftimizin Mutluluğuna Ortak Olduk