Başkale Belediyesi, Engelli Vatandaş İçin Yol Yaptı

Başkale İlçemize 30 KM uzaklıkta bulunan Albayrak mahallemizde yaşayan ve çocukken geçirdiği havale sonucu engelli kalan 16 yaşındaki Nihat Yıldız adlı vatandaşımızın evinin önüne kadar yol yapan belediye ekiplerimiz mahalle sakinlerinin takdirini topladı.

Başkale Belediyesi, evi bahçe içinde olduğu için gidiş-gelişlerde zorluk çeken Nihat Yıldız adlı engelli vatandaşımızın sesine kulak verdi.

Belediyemize başvuran Yıldız ailenin talebi üzerine Belediye Başkan Vekilimiz Abdulselam Öztürk'ün  talimatları doğrultusunda  ilçemize 30 KM uzaklıkta bulunan Albayrak mahallesine Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ve iş marinaları Nihat Yıldız'a yol yapmak izin mahalleye gitti.

Çocukken geçirdiği havale sonucu engelli kalan 16 yaşındaki Nihat Yıldız adlı vatandaşın evininin, bahçe içinde olmasından dolayı evinin önüne kadar yol yapan belediye ekipleri mahalle sakinlerinin takdirini topladı.

Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak yaptıkları her türlü hizmette engelli vatandaşları asla ihmal etmediklerini ve onları düşünerek uygulamalar yaptıklarını belirtti.

Belediye hizmetlerinde önceliğin engelli vatandaşlar olduğunu dile getiren Başkan Vekilimiz Öztürk, kendilerine başvurmaları halinde her engelli vatandaşa öncelikli hizmet gideceğinin altını çizdi.

Yapılan hizmetten duyduğu memnuniyeti belediye ekiplerine teşekkür ederek ifade eden engelli vatandaşımızın ağabeyi Fikret Yıldız ise ilk defa bir başkanın bu kadar duyarlı olduğunu belirterek, “Yolumuz yoktu. 14 yıldır kardeşimi hastaneye götürmek için sırtımızda taşıyorduk. Belediyemize yaptığımız başvuru neticesinde ekipleri gelip bize yol yaptı. Emeği geçen, sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet yetkililerine teşekkür eden amca Şükrü Yıldız da “Kardeşimin çocuğu yıllardır engelli ve yolu yoktu. Kaç yıldır çocuğunu sırtıyla taşıyordu. Allah devletimizden razı olsun gelip bize yol yaptı. Diye konuştu.

• Başkale Belediyesi, Engelli Vatandaş İçin Yol Yaptı