KOAH hastası Beş saatlik Çalışma İle Kurtarıldı

Başkale'de KOAH hastası 80 yaşındaki kadın Başkale Belediyesi karla mücadele ekiplerinin yardımıyla hastaneye ulaştırıldı.

Başkale İlçemizde etkili olan kar yağışı, tipi ve yoğun fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. İlçemize 30 kilometre uzaklıkta bulunan Koçdağı mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki KOAH hastası Zine Atalay rahatsızlanınca hasta yakınları, köy muhtarı aracılığı ile durumu Başkale Belediyesi ekiplerine bildirerek yardım istedi.

Bunun üzerine Başkale Belediye Başkanlığı Karla Mücadele kipleri, yoğun kar ve fırtınaya karşı 5 saat süren zorlu çalışmanın ardından köye ulaştı. Zine Atalay’ın oğlu Ferhat Atalay, kendilerine yardım gönderen ekiplere teşekkür ederek “Zor durumdaydık. Allah razı olsun devletten belediyemizden. Gelip yolumuz açtılar hastamızı hastaneye götürüyorlar. Bu zor günümüzde bizi zor durumda bırakmadılar” diye konuştu.

Yolların açılmasının ardından Zine Atalay bulunduğu evden alınarak ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından 112 sağlık ekipleri tarafından Başkale Devlet Hastanesine getirildi. 80 yaşındaki KOAH hastası Zine Atalay’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.