Başkale Belediyesi’nde “Madde Bağımlılığı” Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İpekyolu Şerif Onat Sosyal Hizmet Merkezince Belediyemizin personeline, "madde bağımlılığı ile mücadele yöntemleri" konulu seminer verildi.

Belediyemizin konferans salonunda düzenlenen seminerde, Sosyolog Mustafa Polat ile İbrahim Eray, katılımcılara bağımlılığa yol açan maddeler, bireylerde yaptığı değişimler, madde kullanımına başlama nedenleri, çevresel ve kalıtsal faktörler, madde kullanımında risk etmenleri ve madde kullanımında koruyucu etkenler hakkında bilgi verdi.

Eray, madde kullanımının tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirtti.

Bağımlılığın tedavi edilebilen ve tekrarlayan bir hastalık olduğunu aktaran Eray, "Bu konuya ilişkin yeterli bir toplumsal duyarlılık oluşturamadığımızı düşünüyorum. Ülkemizdeki bağımlılık oranının yurt dışına göre az olması bizde hala aile kavramının korunduğunu gösteriyor. Bu kavram sayesinde gençler bu tip bir bağımlılığa daha az meylediyor. Madde bağımlılığı geri dönüşü olmayan bir hastalık değildir. Herkes madde bağımlısı olabilir." diye konuştu.

• Başkale Belediyesi’nde “Madde Bağımlılığı” Semineri