Başkale’de Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Programı

Başkale İlçemizde Türk Polis Teşkilatı'nın 173. yılı etkinlikleri kapsamında Başkale Belediyesi ve Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Merkez Camii'nde başta Afrin şehitleri olmak üzere tüm şehitler için mevlidi şerif okutuldu.

Başkale Merkez Camii'nde düzenlenen Türk Polis Teşkilatı'nın 173..yıldönümü ve şehitleri anma programına Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk,  6. Hudut Alay Komutan Yardımcısı garnizon komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, tüm kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran'ı Kerim Tilaveti ile başlayan mevlit programının ardından Başkale İlçe Müftü Vekili Hamit Karadeniz tarafından Mevlit okundu.

Şehitler için duanın yapılmasının ardından mevlit sona ererken, cami cemaatine gül suyu, lokum ve yemek ikram edildi.

Cami çıkışı açıklama yapan Başkan Vekilimiz Abdulselam Öztürk şöyle konuştu: "Başta Afrin Şehitleri olmaz üzere vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde, yarınlarda yüreğimizde yaşamaya devam edeceklerdir. Şehitlerimize minnettarız. Cennet vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun. Polis teşkilatımızın da 173. Yıldönümü en içten dileklerimle kutlarım” dedi.

• Başkale’de Türk Polis Teşkilatı'nın 173. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Programı