Başkale Belediyesi’nden eğitim seferberliği

Belediyemiz ilçemizdeki okullar için 1 milyon lira harcama yaparak, okulların bakım ve onarımını gerçekleştirdi. Okulların eğitime hazır hale getirilmesi için yarıyıl tatili boyunca da eğitim kurumlarında çalışma yürüttü.

Belediyemiz kendi öz kaynaklarıyla sağlanan inşaat malzemeleriyle bakım ve onarımı gerçekleştirilen okullarda eksiklikler giderildi.

EĞİTİME 1 MİLYON LİRALIK DESTEK

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, göreve geldikleri günden bu yana eğitim kurumlarına her türlü desteği sağladıklarını anlattı.

Okullarla iş birliği içerisinde çalışma yürüttüklerini dile getiren Başkan Vekilimiz Öztürk, "Okulların bakım ve onarımı için 1 milyon lira harcama yapıldı." dedi.

Talepler doğrultusunda çimento, boya, kapı, pencere, fayans gibi malzeme temini gerçekleştirdiklerini kaydeden Öztürk, AA muhabirine şunları ifade etti:

"Geçmişteki bozuk zihniyet okulları yakarken, bizler okulları ihya ediyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tek amacımız çocuklarımızın daha güzel ve nezih bir ortamda eğitim alarak başarı çıtalarını yükseltmektir."

"ÖĞRENCİLERİMİZİ ONLARIN ELİNE BIRAKMAYACAĞIZ"

Terörün her fırsatta eğitimi engellemeye çalıştığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:

"Belediyeler daha önce il özel idarelerin verdiği desteği doğu illerimizde okullara vermiyordu. Belediyeye kayyum olarak atandıktan sonra imkanlarımızın artması neticesinde okullarımıza yardım etme konusunda bir karar aldık. Bu konuda çalışmalarımızı başlattık ve 1 milyon liralık boya, fayans, boru, çimento gibi inşaat malzeme alımı gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız tespitler neticesinde malzeme alımı gerçekleştirdik. Yarıyıl tatilinde yapılan bakım onarım çalışmaları ile öğrencilerimiz ikinci yarı daha nezih bir ortamda eğitime başlayacaktır."

Başkale halkının her zaman devletine bağlı olduğunu sözlerine ekleyen Öztürk, "Öğrencilerimizi onların eline bırakmayacağız. Bu memleketi seven, bu memleket için çalışan bu vatanı seven ve bu bayrak için kanını döken çocuklar yetiştirmek için çalışacağız." diye konuştu.

Okullardaki bakım ve onarım çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara da eğitime verdiği destekten dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Öztürk'e teşekkür etti.

• Başkale Belediyesi’nden eğitim seferberliği