Başkale’den Elazığ'a Yardım Kamyonu Gönderildi

Elazığ’da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye yardım için seferber olan Başkale Belediyesi ve Başkale Kaymakamlığı’nın hazırladığı yardım kamyonu yola çıktı.

Başkale Belediyesi ile Başkale Kaymakamlığı ve Başkaleli vatandaşların katkılarıyla hazırlanan yardım kolileri ve yardım malzemesi, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere kamyona yüklenerek yola çıkarıldı.

Yardım kolilerinin içinde battaniyeden ısıtıcıya, bebek bezinden giysilere, atkı ve bereden gıda maddelerine dek onlarca farklı malzeme bulunuyor. Battaniye, giysi, hijyen maddeleri, bebek bezi, ısıtıcılar, kuru gıda gibi onlarca farklı malzeme belirli bir düzen içinde kolilere ayrılarak kayıt altına alındı ve ardından da kamyona yüklendi.

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Asım Solak,  kamyonun malzemelerle dolması üzerine yola çıkması için talimat verdi. Dualar eşliğinde yardım malzemeleri teslim edilmek üzere yola çıktı.

Kaymakam Solak, “Yardım çağrısında bulunduğumuz andan bu yana destek vererek tek yürek olan Başkaleli hemşerilerim ve yardımların toplanmasında çalışan ekiplerimize teşekkür ederim. Elâzığ ve Malatya depremini yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. " dedi.

• Başkale’den Elazığ'a Yardım Kamyonu Gönderildi