Belediyemizden Öğrencilere Ücretsiz Eğitim Hizmeti

Başkale İlçemizde maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının yararlanması amacıyla belediyemizin katkılarıyla bu yıl açılan etüt merkezinde 80 öğrenci ücretsiz eğitim alarak üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

İlçemizde İmkânı iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen 80 öğrenci, 2017-2018 eğitim yılında Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk’ün girişimleriyle belediyemizin bünyesinde bulunan eğitim destek evinde hizmete açılan etüt merkezinde 80 öğrenciye 8 Öğretmen tarafından üniversiteye hazırlık eğitimi ücretiz olarak veriliyor.

Öğrencilere Ücretsiz Yardımcı Kitap

Gençlerin merkezde eğitim görmeleri için sosyal yardımlaşma ve okul müdürlerinin tespitlerinden yararlanan öğrencilere yardımcı kitap ve kaynaklar da ücretsiz dağıtılıyor.

Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ve Başkale Belediyesi tarafından Yükseköğrenim Kurumları Sınavı  (YKS) ve Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavlarına hazırlanan lise son sınıf ve mezun öğrencilerine hazırlık seti kitapları dağıtıldı.

Başkale Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk sosyal içerikli projelerle örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin ve Başkale’mizin geleceği olan gençlere yeni bir eğitim yuvası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Vekili Öztürk “Üniversiteye hazırlanan öğrenci kardeşlerimizin bizlerden sürekli böyle bir talebi vardı. Maddi sıkıntılardan dolayı il merkezine gidemeyen öğrencilerimizin faydalanması için belediyemizin bünyesinde bulunana binamızda etüt merkezi kurduk. Gençlerimize eğitim vermesi için öğretmen arkadaşlar görev yapıyor. Kendilerine yardımcı kaynak da sağladık. Eğitim için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Belediyenin dershanesinde eğitim gören Öğrencilerden Fehmi Üçer ise “İmkânlarımız kısıtlıydı. Bizlere böyle bir ortam sağlaması ve üniversiteye hazırlık kitapların bizlere vermesinden dolayı Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

• Belediyemizden Öğrencilere Ücretsiz Eğitim Hizmeti