Başkale Belediyesinden Sulama Kanalı Temizliği

Belediyemiz ve Van Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi işbirliği ile kırsal mahallelerimizin tarımsal sulama kanal açma ve kanal temizleme çalışmaları kesintisiz olarak devam ediyor.

Başkale Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makineleri tarımsal sulama kanallarında çiftçilerin mağdur olmaması için temizlik çalışması başlattı.

Belediyemiz Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne gelen yoğun talepler doğrultusunda çiftçilerin üretime başlaması için yapılması gereken tarımsal sulama kanallarının temizliği çiftçilerin mağdur olmaması için çalışma yapıyor.

Ekipler Başkale’ye bağlı tarımsal faaliyetlerde bulunan tüm sulama kanalları Van Büyükşehir Belediyesine ait iş makinası ve Başkale Belediyesine ait iş makinalarının yardımıyla temizlenirken, ihtiyaç olan alanlara da yeni kanallar açılıyor.