Başkale İlçemizde Engelliler Günü Etkinliği

05 Aralık 2017
Başkale İlçemizde Engelliler Günü Etkinliği

Başkale İlçemizde bulunan Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Engelliler Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulsleam Öztürk ve Eşi Zuhal Öztürk, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sami Karakelle ile Şahin Aşan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara, Özel Elbak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Erdal Yılmaz, kurucu müdür Birgül Yağızer, kurum öğretmenleri, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlik öğretmenlerin günün anlam ve önemini belirten konuşmalarıyla devam etti.

Ardından Özel Elbak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin karakalem resim çalışması ve şiir okuma becerileri büyük beğeni toplarken, Karakalem çalışması yapan Diyar Diker isimli öğrenci yaptığı resmi Başkan Vekilimiz Kaymakam Öztürk’e hediye etti.

Programda söz alan Kaymakam Öztürk, “Engel bir insanın vücudunda bulunana uzuvlarda değil onun yüreğindedir. Her birimiz birer engelli adayıyız. İnsanoğlu olarak her birimizin yardıma ihtiyacı var. Bütün insanların olduğu gibi engelli kardeşlerimizin de sevgiye ihtiyacı var. Başkale Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın rahat dolaşabileceği bir şehir inşa ediyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

Özel Elbak Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucu müdür Birgül Yağızer’in Başkan Vekili Öztürk’e kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür plaketi sundu.

Program Öztürk’ün öğrencilere çeşitli hediyeler verdikten sonra hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

• Başkale İlçemizde Engelliler Günü Etkinliği