Başkale’de Kadına Şiddet Semineri

27 Kasım 2017
Başkale’de Kadına Şiddet Semineri

Başkale Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Belediyemiz 25 Kasım Günü nedeniyle seminer düzenleyerek Başkaleli kadınlarla dayanışma da bulundu.

Başkale Kadın Merkezinin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Başkale Belediyesi kadın personelleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Belediyemiz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Sosyolog Sezgin Sadak Baynal, 25 Kasım Kadına yönelik şiddetle mücadele günü, şiddet türleri, şiddette maruz kaldıktan sonra yapılaması gerekenler ve kadına karşı şiddetin önlenmesin bilgi vererek kadınların hakları konusunda sordukları soruları da cevapladı.

Etkinlik ile ilgili konuşan kadınlardan Sabahat Ayhan, tüm kadınların şiddete karşı bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, “Başkale Kadın Yaşam Merkezi bugün kadınlara bir seminer sundu. Bu tür etkinliklerin kadınların üzerinde psikolojik anlamda çok etkisi oldu.  Herkesin desteğini bekliyoruz artık kadınlara şiddeti istemiyoruz. Tüm kadınlarımızın şiddete karşı mücadele edeceğine inanıyorum” dedi.

Etkinliğe katılan bir diğer kadın Semra Gökay ise, 25 Kasım kadına yönelik şiddet günü dolayısıyla çok güzel bir etkinlik yaptık. Şiddete karşı güzel bilgiler anlatıldı. Şiddete karşı çocuklarımızı, çevremizi, eşlerimizi erkekleri bilinçlendirebiliriz. Şiddetin ne kadar kötü olduğunu bütün dünyaya yaymamız lazım.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca Belediyemiz Kadın Yaşam Merkezinin çalışmaları 25 Kasım etkinliğinde tanıtıldı.

Kadın Merkezinin içerisinde kadınların dinlenebileceği alan, çocukların oyun alanı ve anne emzirme odası ile kadınların spor yapabileceği fitness salonu kadınlara tanıtılarak çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Etkinlik kadınlara yapılan ikramların ardından son buldu.

• Başkale’de Kadına Şiddet Semineri