Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren İçin Mevlid’i Şerif

17 Kasım 2017
Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren İçin Mevlid’i Şerif

Başkale İlçemize bağlı Esenyamaç Mahallesi Kırsalında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Kemal Zeren için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Başkale Belediyesi ve Kaymakamlığı, Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı’nın organizasyonuyla Merkez Camii'nde verilen mevlide Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutan yardımcılığı Garnizon komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Şener Karaboğa, ilçe jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Fatih Hati komando tabur komutanı Binbaşı Selman Bilgen ilçedeki kamu kurum amirleri kanat önderleri askerler ile çok sayıda vatandaşında katıldı.

Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başlayan mevlit programı Başkale İlçe Müftü Vekili Hamit Karadeniz tarafından Şehit Zeren için Mevlid’i Şerif Okundu.

Cami dolup taşarken, camiye sığmayanlar ise dışarıda saf tuttu. Okunan mevlidi Şeriften duygulu anlar yaşayan vatandaşlar ise, tüm şehitlere rahmet dileyerek dualar ettiler.

Cuma namazının ardından cami cemaatine gül suyu, lokum ve yemek ikram edildiği mevlid programına yaklaşık bin kişi katıldı.

Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren’in 22 Ekim 2017 tarihinde Başkale ilçesinde şehit düştüğünü hatırlatan Kaymakam Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, "Çatışmada Başkale Komando tabur komutanlığında görevli Uzman Onbaşı Kemal Zeren şehit olmuştu. Vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde, yarınlarda da yüreğimizde yaşamaya devam edeceklerdir. Şehitlerimize minnettarız.  Cennet vatanımız uğruna can veren bütün şehitlerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

• Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Kemal Zeren İçin Mevlid’i Şerif