Başkale Belediyesi’nden Kadınlara Dinlenme Evi

18 Ekim 2017
Başkale Belediyesi’nden Kadınlara Dinlenme Evi

Belediyemiz tarafından yapılan Kadın Emeği Pazarının alt katı başta kırsal mahallelerden ilçeye gelen kadınlar olmak üzere tüm kadınların güzel vakit geçireceği Kadın Dinlenme Evi yapıldı.

Kadın Dinlenme evinde incelemelerde bulunan Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, Başkale ilçesinde böyle bir alana ihtiyaç olduğu ve bunun giderilmesi için böyle bir çalışma yaptıklarını belirti.

Belediyemiz Sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleri kapsamında belediye tarafından yapılan ve ekonomik anlamda dezavantajlı olan kadınların kilim üretimi yapacağı Kadın Emeği Pazarının bir bölümü kadınların dinlenebileceği bir ortam olarak hazırlandı.

İlçe merkezine gelen kadınlar ve yanında bulunan çocukları için bebek emzirme odası, çocuk uyku odası, çocuk oyun alanı, mutfak ve spor kompleksinin yer aldığı kadın dinlenme evinde gün içerisinde sıcak bir ortamda vakit geçirme imkânına kavuştu.

Başkan Vekili Öztürk, “Başkale ilçemizde böyle bir alana ihtiyaç vardı. Özellikle kırsal mahallelerimizden ilçemize gelen kadınların dinlenebileceği bir alan yoktu. Tüm kadınların ve çocuklarının gün içerisinde güzel vakit geçireceği kadın dinlenme evimizi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

• Başkale Belediyesi’nden Kadınlara Dinlenme Evi