Belediye Başkan Vekili Öztürk Ertuşi Aşireti’nin Düğününde

12 Eylül 2017
Belediye Başkan Vekili Öztürk Ertuşi Aşireti’nin Düğününde

Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, Doğu Anadolu Bölgesi’nin önde gelen aşiretlerinden Ertuşi Aşireti’nin lideri ve eski belediye başkanı İskender Ertuş’un Mühendis oğlu Şeref Ertuş’un düğününe katılarak, vatandaşlarla birlikte halay çekti.

Bu hafta sonu Başkale ilçemizde yapılan Ertuşi aşiretinin düğününe katılan Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Abdulselam Öztürk, vatandaşlarla birlikte halay çekerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İlçedeki Ertuşi Aşireti lideri  İskender Ertuş'un inşaat mühendisi olan oğlu Şeref Ertuş ile iş adamı  Muhsin Aydın'ın kızı için görkemli bir düğün töreni yapıldı.

İlçede yapılan düğüne Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Albay Tefik Abaşıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin,  Hakkari eski milletvekili Esat Canan, aşiret liderleri ve yurt dışından gelen yaklaşık 4 bin davetli katıldı.

Damadın babası İskender Ertuş, tüm davetlilere teşekkür ederek, “Aşiretlerin kadim bir geleneği olan düğünlerimiz bundan sonra da devam edecek. Ertuşi aşireti olarak büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Dünyanın dört bir tarafından davetliler ağırladık. Bölgemizde bundan sonra evlenecek olan bütün çiftlere mutluluklar diliyorum” dedi.

• Belediye Başkan Vekili Öztürk Ertuşi Aşireti’nin Düğününde