İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Başkale Ziyareti

01 Eylül 2017
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Başkale Ziyareti

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet Kurban Bayramı vesilesiyle Başkale İlçemizi Ziyaret etti. İçişleri Bakanımızı Başkale’de karşılayan Belediye Başkan Vekilimiz ve Kaymakamımız Abdulselam Öztürk, Bakan Soylu’ya Türk Bayrağı hediye ederek, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki ziyaretlerinin ardından helikopterle Başkale ilçemize gelen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, Van Valisi Murat Zorluoğlu tarafından karşılandı.

Tören alanında bekleyen askerleri selamlayarak bayramlarını kutlayan Bakan Süleyman Soylu, daha sonra Şehit Binbaşı Doğan Özen Kışlası yemekhanesinde askerlerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Soylu, “Memleketimizin yarınları olan askerlerimizle, korucularımızla, polisimizle hep birlikteyiz. Öncelikle bayramınızı tebrik ediyorum. Köylerimizde korucularımızla, güvenlik kuvvetlerimizle beraber bayramlaştık. Değerli Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da onlarla bayramlaştı. Ardından Derecik’e geçtik. Her evin bir şehidi, her evin bir gazisi vardı. 110 şehidin olduğu bir şehitliği çok kısa bir süre içinde hep birlikte törenle açtık. Sayın Başbakanımızın size selamını getiriyorum. Sizler bu ülkenin namus bekçilerisiniz. Sınırlarını koruyan namus bekçilerisiniz. Yanımızda Suriye’yi görüyoruz. Burada ülkemizi korumak için buradayız. Onlar koruyamadığı için gelip bize sığındılar ve biz onlara tarihimiz adına ve insanlık adına sahip çıktık. Arakan’da gördük, çocukları katlettiler. Dünyanın birçok yerinde katlediyorlar. Ordumuz güçlü olduğu zaman, jandarmamız güçlü olduğu zaman, polisimiz güçlü olduğu zaman, korucumuz güçlü olduğu zaman, ekonomimiz güçlü olduğu zaman sesimiz de güçlü olacaktır” dedi.

“Şehitler tepesi bugün Dumlupınar’da var, Çanakkale’de var. Malazgirt’te var” diyen Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Benim ülkemin her noktasında, her yerinde şehitler tepesi var. 2016 yılında hepimiz gördük. Külliye’nin önünde şehitler tepesi oldu. Boğaz Köprüsü’nün önünde şehitler tepesi oldu. Bu millet görev için zaman beklemez. Bu millet asil bir millettir ve biz ordumuzu, polisimizi, biz jandarmamızı kendimiz bilen bir milletiz. Biz düdük çalmasını beklemeyiz, düdüğü bu milletin kendisi çalar. Hiç kimseden talimat beklemez ihtiyaç duyulduğunda her biri bir er, her biri bir nefer olmaya hazır bir millettir. Gururla, onurla bu görevleri taşıyoruz”.

Yapılan konuşmanın ardından  Bakan Soylu, Başkan Vekili Öztürk ve beraberindeki heyetle birlikte  şehit güvenlik korucusu Şahabettin Yıldız’ın ailesini ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Başkan Vekilimiz Öztürk, Bakan Soylu’ya Türk Bayrağı hediye ederek, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, ziyaretlerinin ardından Trabzon’a gitmek üzere helikopterle Van il merkezine, oradan da uçakla kentten ayrıldılar.

• İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun Başkale Ziyareti