Başkan Vekili Öztürk Belediyemizin Projelerini TRT GAP’a Anlattı

03 Ağustos 2017
Başkan Vekili Öztürk Belediyemizin Projelerini TRT GAP’a Anlattı

Başkale Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Abdulselam Öztürk, İlçede planlanan ve yapımı devam eden projelerle ilgili konuk olduğu TRT GAP Radyosu’na açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Başkale’nin tarihi ve coğrafik güzelliklerinden bahseden Başkan Vekili Öztürk, Başkale ilçesinin hem turizm hem de tarım ve hayvancılık ilçesi olduğunu belirtti.

Öztürk, “Başkale Türkiye'nin en yüksek ilçesi 2400 rakımda ispiriz dağının eteklerinde kurulmuş bir ilçe. Aynı zamanda İran’a 136 KM sınırı var. Başkale 63 köyü 70 tane mezrası ve 4 tane merkez mahallesiyle 54 bin nüfusa sahip. İlçemizin genel olarak temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık, belediye ve kaymakamlık olarak birçok projemiz var bunları hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkale Bir Turizm İlçesi Olması Gereken Bir Yer

Başkale'nin tarihi ve coğrafi olarak çok zengin bir ilçe olduğunu dile getiren Kaymakam Öztürk, “Yavuzlar Mahallemizde Nevşehir Kapadokya’sının aynısından olan Vanadokya’mız var. Yine Dereiçi mahallemizde Pamukkale travertenlerinin aynısı olan Başkale travertenlerimiz var. Travertenleri oluşturan su aynı zamanda şifalı birçok hastalığa iyi geliyor. Kelekom köprüsü, medreselerimiz ve kalemiz var.  Kaymakamlık ve belediye olarak bunların tanıtımı için projelerimiz ve çalışmalarımız var. Bu yıl gerekli alt yapı çalışmalarını hazırlıyoruz. İnşallah Vanadokya’mızı ve diğer tarihi güzelliklerimizi tüm Türkiye’ye tanıtacağız. Bizler yatırımcılarımızı bekliyoruz. Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İlçemizin ciddi bir potansiyeli var. Yaylaları Karadeniz yaylalarını aratmıyor.” dedi.

Kaymakamlık Olarak Bir Çok Projeye İmza attık

Türkiye’de bir ilke imza atarak iki grup halinde şehit ve gazi Ailelerini umreye gönderdiklerini belirten Öztürk, “Bu yıl kaymakamlık olarak ilk grubumuzda 11 ikinci grubumuzda 14 kişiyi kutsal topraklara gönderdik. Vatanımıza ve milletimize dua ettiler. Kanser Erken Teşhis Eğitim Merkezi (KETEM) projesi kapsamında 100 hanım kardeşimizi eğitim merkezine gönderdik. 6 kişi erken teşhis sayesinde kanserden kurtuldu. Bu proje ile 1000 hanım kardeşimizi daha eğitim merkezine göndereceğiz.

Tüp bebek projesi yaptık. Özel bir hastane ile yaptığımız anlaşma sonucunda 8 tane ailemizi bu projesiyle tüp bebek projesi yapacağız. Sosyal market açtık. İhtiyaç sahibi yaklaşık 500 aile buradan giyiniyor. Yine yeni evlenen genç kızlarımıza çeyiz yardımında bulunuyoruz. Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize 6 bin yardımcı kitap dağıtımında bulunduk. KOSGEP kapsamında 40 genç girişimci kardeşimizin sertifika sahibi olmasını sağladık.” diye konuştu.

“Başkale’yi Çilek Ve Kiraz İlçesi Yapmak İstiyoruz”

“Başkale çileği 2400 rakımda daha geç olgunlaşıyor ve fiyatı da yüksek oluyor. Bu yıl çilek projemizin meyvelerini alıyoruz. 30 bin kiraz fidesi dikimi gerçekleştirdik. Başkale’yi Çilek ve Kiraz ilçesi yapmayı hedefliyoruz.”

“Projelerimizle Başkale’nin Çehresini Değiştireceğiz”

“Kültür Merkezi belediye hizmet binası projemiz var. Başkale’de bir de şöyle bir durum var hanım kardeşlerimiz tek dışarı çıkamıyorlar. Biz onların yaşam alanlarını genişletmek için ilçemizin ekonomik hayatını yükseltmek için Kültür Merkezi projemize birlikte Adem projemizi hayata geçirdik. Bu proje ile birlikte kadın arkadaşlarının ekonomik hayata girişleri sağlayacağız. Belediyenin daha önce yapmış olduğu ve kullanılmayan binasını vakıfla birlikte kullanacağız. Bu sayede Hanım kardeşlerimizi ilçemizin ekonomisine katacağız. Kültür merkezimizde derslikler, tiyatro alanları ve kütüphanemiz olacak. Aynı zamanda ilçemizde panaromik bir park ve kent meydanı projemiz de var. 3000 metrekarelik bir alanda kurulacak Kent Meydanı’nda Peribacaları ve Pamukkale figürleri yer alacak. İnsanlarımızın gecede bu meydanda bulunabilmesi için gece ışık gösterileri olacak. Belediye olarak konserler vereceğiz İnşallah hayata geçtiğinde.”

“Belediye Şehir Stadı ve Yüzme Havuzu Yapacağız”

“Hizmet araçları aldık çöp konteynerleri aldık inşallah köylerimizin çöp sorununu çözeceğiz. Daha önce köylerinin çöpler toplanmıyordu bu sayede köylerimizin çöp sonunu çözmüş olacağız. Çocuklarımız için parklar yapıyoruz şehir stadı projemiz var. Yüzme havuzu ile birlikte olacak. Bu projemizi en kısa sürede hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

“17 Kilometre Sıcak Asfalt Dökümü Yaptık”

“Belediyeyi aldık alalı şu ana kadar 17 kilometre sıcak asfalt yaptık. Vatandaşlarımız böyle bir şey beklemiyordu. Vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşler oldu. Bu da bizi mutlu ediyor. Vatandaş ile içice olmak gerekiyor. Ben ilk geldiğim zamanlar kaymakamlığa gelmeye korkanlar vardı. 15 Temmuz gecesi Şehitlerimizi andığımız ve sabaha kadar tuttuğumu demokrasi nöbetinde tüm Başkale halkı omuz omuza ellerinde bayraklarıyla oradaydı.

Şimdi daha güzel günlere gidiyoruz vatandaşlar bizlere geliyor dertlerini anlatıyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor.”