Başkale İlçemizde 15 Temmuz Programı Düzenlendi

15 Temmuz 2017
Başkale İlçemizde 15 Temmuz Programı Düzenlendi

Başkale İlçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Hükumet Konağı önünde anma programı ve Demokrasi Nöbeti düzenlendi.

Başkale İlçemizde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Hükümet Konağı önünde anma programı düzenlendi.

15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Başkale Hükümet Konağı önünde düzenlenen program ve Demokrasi nöbetine Başkale Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Kahraman, Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Engin Hatipoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Himmet Polat, İlçe Emniyet Müdür Adil Metin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sivil toplum kuruluşları ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen anma programı ve demokrasi nöbetine mahalle muhtarları da destek verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Vekilimiz Abdulselam Öztürk, tüm Başkale halkını demokrasiye sahip çıkmasına davet etti.

Cengiz Aytmatov’un ‘Gün Olur Asra Bedel’ romanında geçen 'Mankurtlaşma'nın' hikayesini anlatan Başkan Vekili Öztürk, “15 Temmuz Gecesi asra bedel diyebileceğimiz bir geceydi. Türk Milleti Çanakkale Ruhu, Milli Mücadele Ruhuyla askerimizin, polisimizin üniformasını çalan hainlere karşı büyük bir mücadele verdi. Şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi büyük bir saygıyla anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerin sunulmasıyla devam etti.

Sabahın ilk ışıklarına kadar süren Demokrasi Nöbeti, duaların edilmesinin ardından son buldu.

• Başkale İlçemizde 15 Temmuz Programı Düzenlendi