“PARK 250” 15 Temmuz Şehitleri Anısına Açıldı

14 Temmuz 2017
“PARK 250” 15 Temmuz Şehitleri Anısına Açıldı

Belediyemiz tarafından 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıl dönümünde Başkale İlçemizde Hükümet Konağı’nın yanında yapılan çocuk oyun parkının açılışı gerçekleştirildi. Parka 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele ederek şehit düşen 250 ismi simgeleyen “PARK 250” adı verildi.

Başkale Hükümet Konağı önünde inşa edilen ve Belediye Başkan Vekilimiz Kaymakam Abdulselam Öztürk’ün çocuklara armağan ettiği “PARK 250” hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde açılışı gerçekleştirildi.

Parkın açılışına Başkale Belediye Başkan Vekilimiz Abdulselam Öztürk, Garnizon Komutan vekili Piyade Yarbay Bülent Barış Sarp, Komando Tabur Komutanı Jandarma Binbaşı Engin Hatipoğlu, Emniyet Müdürü Adil Metin, Eski Belediye Başkanı ve Kanaat önderi İskender Ertuş, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, vatandaşlar ve Çocuk sayıda çocuk katıldı.

Parkın açılış kurdelesini kesen Belediye Başkan Vekili Öztürk, Parkın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

1000 metrekare alan üzerine inşa edilen parkın Başkale halkına hayırlar getirmesinin temenni eden Öztürk “15 Temmuz akşamı milletimizin destansı direnişini simgeleyen ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğüne karşı kast eden hainlere karşı verdiği mücadele sonucunda şehit olan 250 şehidimizin adını simgeleyen “PARK 250” çocuk oyun parkımızın açılışını gerçekleştirdik.  15 Temmuz gecesi öyle şeyler yaşadık ki kahraman askerimizin üniformasını çalmış hainlerin, askerimize, polisimize ve vatandaşımıza kurşun sıktığını gördük. Milletçe yaralandık hepimiz gazi olduk. Bu parkı açmamızın temel sebebi çocuklarımız bu ihaneti ilelebet unutmasınlar ve gelecek tüm tehditlere karşı hazır bulunsunlar. O gece destan yazan 250 şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Parktan dolayı büyük bir mutluluk yaşayan çocuklar ise “Park 250”nin 15 Temmuz şehitlerini simgelediğini söyleyerek, böyle güzel bir parkı kendilerine armağan ettiği için belediye başkan vekili Öztürk’e teşekkür ettiler.

Program katılımcıların parkı gezmesi ve yapılan kokteyle son buldu.

• “PARK 250” 15 Temmuz Şehitleri Anısına Açıldı