Başkale Belediyesinden Başkale’ye Konferans sinema Salonu ve Kültür Merkezi

Başkale Belediyesinden Başkale’ye Sinema Salonu ve Kültür Merkezi

Belediyemiz ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek olan bir sinema salonu ve kültür merkezi kazandıracak.

Belediye Eşbaşkanımız Erkan Acar, Van’ın önemli ilçelerinden olan Başkale’de eski sağlık ocağının bulunduğu alanda yapılacak sinema salonu ve kültür merkezinin hem Başkale’ye değer katacağını söyledi.

Başkale Belediyesi tarafından, ilçe merkezindeki hafiziye mahallesinde bulunan eski sağlık ocağının boş arazisine ilçenin sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamına hitap edecek bir sinema salonu kültür merkezi kazandırılacak. İlçede olmayan toplantı, Konferans, tiyatro ve sinema fuaye sergi Alanı gibi etkinliklerin yapılacağı salonlarla ilgili önemli yetersizlik var” dedi.

Başkale’nin tüm mahallelerine hizmetlerini ulaştırdıklarını dile getiren Eşbaşkan Acar, ilçenin kültür ve medeniyet şehrine yakışır şekilde gelişmesini önemsediklerini kaydederek, “Sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılacağı tesisleri ilçemize kazandıralım istiyoruz.

Eşbaşkanımız Acar, bu eksikliği gidermek amacıyla Başkale Belediyesi’nin Başkale’de yeni bir proje hazırladığını ifade ederek, “Merkezde 300 kişilik çok amaçlı Konferans salonu, sinema ve tiyatro salonları, kütüphane ve kafeterya gibi alanlarla birlikte 1 bin 500 metrekare alana oturacak güzel bir kültür merkezi yapılacak. Bu mekan, Başkale’nin her türlü sosyal, sanatsal ve kültürel aktivitelerinin yapılacağı önemli bir merkez olacak” diye konuştu.

Bu sayede Başkale için önemli bir adım atılacağını kaydeden Başkan Acar, daha yaşanabilir bir Başkale’nin adım adım oluşturulacağını sözlerine ekledi.

• Başkale Belediyesinden Başkale’ye Konferans sinema Salonu ve Kültür Merkezi